Tags

, , , , , ,

De Muur 24De Muur 24 – Rock ‘n’ Roll naar Roubaix (09-038)

Ik ben er niet helemaal uit. Een themanummer dat maar geen themanummer lijkt te worden, wat heeft de redactie van De Muur bedoeld met dit nummer? Waar komt die titel vandaan? Moest het allitereren, Suske en Wiske indachtig, zodat het heel wat leek?

In het voorjaar schrijf je over voorjaarsklassiekers, niets vreemd aan. Dus zijn de verhalen van Willie Verhegge, Henk Pröpper, Herman Chevrolet, Jeroen Wielaert en Edwin Winkels geheel op hun plek. Een leuke vondst is ook het verhaal van Bert Wagendorp, al zoekend op YouTube. Peter Ouwerkerk kan weer voor geschiedenisleraar spelen en Maarten Ducrot krijgt een vrije kans om een pleidooi voor het nieuwe wielrennen te houden.

Niet de beste uitgave van deze prachtige serie, maar desalniettemin met plezier gelezen.

Quote: “De Giro is een rondtrekkend feest voor alle leeftijden. Waarbij de steden langs de route helemaal roze worden. Waarbij ook scholieren komen kijken. Waarbij er drie weken lang een siddering door het land gaat. De Giro maakt een emotie los die al die jaren precies hetzelfde is gebleven. Dat is het magische aan de wedstrijd.” (Blz. 94)

Nummer: 09-038
Titel: De Muur 24. Rock ‘n’ Roll naar Roubaix
Auteur: Diversen (Bert Wagendorp, Willie Verhegge, Henk Pröpper, Herman Chevrolet, Jeroen Wielaert, Alex Roeka e.v.a.)
Taal: Nederlands
Jaar: 2009
# Pagina’s: 128 (8215)
Categorie: Sport (Wielrennen)
ISBN: 978-90-204-0964-2