Tags

,

Al sinds ik kan schrijven stel ik mijn eigen hitlijsten samen. Vooral in mijn tienerjaren nam ik dat heel serieus. Het wordt tijd voor een definitieve lijst.

In 2002 begon ik met het afspelen van mijn collectie cassettebandjes, allemaal kwamen ze een keer aan bod (meer dan zevenhonderd). Daarna de CD’s, die meteen allemaal in iTunes konden. Mijn pickup begaf het toen ik bij de E was, de meeste elpees moet ik dus nog een keer terugluisteren. Sinds mijn verjaardag heb ik een pickup met USB uitgang, dus ook alle driehonderd elpees zullen binnenkort een keer kort uit hun donkere hoek mogen, digitaliseren is het motto.

Al die jaren heb ik aantekeningen gemaakt, schriftjes, lijstjes. Wat wordt nu de ultieme hitlijst? Daarvoor moet ik met mezelf spelregels afspreken. Zoals voor elke hitlijst regels bestaan. Honderden titels kwamen in aanmerking. Over elk nummer wil ik een stukje schrijven. Honderd is een mooi aantal, maar waarom moet ik me daar aan houden? Het is uiteindelijk mijn lijst.

Ik kwam dus uit op 212 titels, mijn persoonlijke lijst met de 212 beste nummers aller tijden. Vanaf komende week elke dinsdag op mijn blog. Gerbie’s top 212.