Tags

, , , ,

SAM_4637Parijs is een stad als elke ander. Velen lopen hoofd gebogen over straat, kijkend naar een klein schermpje. Toeristen lopen met een plattegrond en/of reisgids rond, op zoek naar de mooiste foto. Zij die er wonen zijn chagrijnig, omdat ze niet door kunnen lopen op weg naar huis. Maar als je even iets verder kijkt, dan zie je toch wel weer wat bijzondere mensen. Zoals:

Een juffrouw die met twee gewichten lopend erg fit wil lijken/zijn/worden (doorhalen wat niet van toepassing is), snel wandelend tussen de toeristen door langs de Seine/

Een Frans schooljongetje met een Chelsea voetbalshirt aan, juist op de dag dat de lokale club in Engeland op bezoek gaat.

Een meneer met deels kaal en deels gemillimeterd hoofd, die desondanks op straat een kammetje uit zijn zak haalt en even over de laatst overgebleven stoppels gaat.

Een bijrijder van een ambulance die wachtend achterover hangt, voeten op het dashboard, gigantische koptelefoon op het hoofd, druk met zijn mobiele telefoon.

Een zwerver die voor een kerk een matrasje neerlegt, maar eerst in het halletje van de kerk rondjes ijsbeert. De nacht duurt nog lang.

Een klein meisje, zeker nog niet van schoolgaande leeftijd, gekleed in een schooluniform.

Twee vriendinnen die hoppend bij het rode stoplicht staan, gekleed in hetzelfde trainingsjasje, een kleur die het midden houdt tussen roze en oranje, wachtend tot het moment dat ze weer verder kunnen rennen.

Graag zwerf ik door vreemde steden/stadsdelen op zoek naar iets nieuws. Meestal zijn het echter de mensen die ik observeer.

Advertenties