Tags

, ,

Nummer  226
Artiest  Buffalo Tom
Titel  Taillights Fade
Jaar  1992
Wikipedia  Let me come over
Website  Buffalo Tom
Tekst  Genius

Laatste jaar van mijn studie. De afkeer van vele studiegenoten en hun, in mijn ogen, gemaakte levensstijl, uitte zich vooral in de muzieksmaak. Bandjes konden niet obscuur genoeg zijn, de Verrukkelijke Vijftien was niet meer de lijst die het voorheen was, op woensdag hoorde je bij de VPRO nog echte muziek. Muziek met ballen.

Gewoon een bandje uit America, gitaar, bas en drum, simpeler kan het niet. De basis bleef staan. En dan geweldige muziek maken. Tailllights Fade kwam van hun derde album, al moet ik toegeven dat ik dat net heb gegoogeld.

Het werd geen hit, het haalde de top 40 niet eens. In die tijd, voor mij, een aanbeveling. Maar daar bleef het ook bij. De band schijnt nog steeds te bestaan, maar het gaat aan mij (en volgens mij bijna iedereen in Nederland) voorbij. In het jaar van deze single mochten ze op Pinkpop spelen, toen dat nog een enkele dag was en veel goede muziek. Vandaag de dag zouden ze op de eerste dag op een bijpodium worden gedropt. Vroeger was echt niet alles beter. Maar muziek wel. Watch my taillights fade…

Gerbie’s top 212: Uitleg en regels. De volledige lijst tot nu toe: Top 212, te beluisteren via Spotify, Deezer en YouTube.

Advertentie