Tags

, , , , , ,

Hard Gras 60Hard Gras 60 (08-058)

Vijftig jaar nadat Brazilië het wereldkampioenschap te Zweden won, besloot Hard Gras om twee van zijn sterren naar het land te sturen om nog eens over die titel te praten. Van Egmond en Van Roosmalen mogen samen op zoek naar de erfenis van Didi, Garrincha en natuurlijk Pelé.

Het resultaat is een dagboekachtig verslag van de reis van de twee, om en om geschreven, met vele leuke anekdotes, maar een beetje mager (lees: dun) voor een heel boek. Maar goed, onder het motto ‘kwaliteit gaat boven kwantiteit ‘ kan dit boek leuk meedoen in de reeks.

Leuke hoofdstuktitels overigens in de trant van: Hoofdstuk 25 waarin Marcel een boom bekijkt waar Garrincha tegenaan reed. Wat overigens niet als verrassing komt is dat het leven van Garrincha veel, maar dan ook veel interessanter is, dan dat van de Pelé. Voor vele liefhebbers was de manke buitenspeler dan ook een veel grotere held dan de spelmaker die later politicus en icoon werd.

Echt nieuws lezen we overigens niet in deze uitgave van het literaire voetbalblad. Maar volgens mij is dat ook niet echt de bedoeling.

Quote: “De brandweerauto arriveerde. De kist werd over de hoofden van de mensen doorgegeven. Er was niet genoeg aarde om de kist te bedekken. De mensen gooiden er gras op. Aan het eind van de dag bleek de begraafplaats half vernield achter.” (blz. 36)

Nummer: 05-058
Titel: Hard Gras 60. Van Didi tot Kaká.
Auteur: Michel van Egmond en Marcel van Roosmalen
Taal: Nederlands
Jaar: 2008
# Pagina’s: 96 (11462)
Categorie: Sport (voetbal)
ISBN: 978-90-468-0386-8