Tags

,

Een enkele keer komt het langs. Twijfel over dit blog. Het past goed bij me, ik beleef er veel plezier aan, maar het kost ook flink wat tijd. En die tijd kan ik ook anders gebruiken. Ben weer druk bezig met mijn nieuwe boek, was al begonnen met de research voor een ander boek en er ligt al een boek klaar dat nog flink wat uurtjes redigeren kan gebruiken.

Er zijn ook vele social media die meer 2023 zijn dan een blog. Met meer interactie, meer bereik. Zonder al te veel moeite te doen, heb ik op Insta al meer dan 300 volgers. Tiktok schijnt ook niet meer de pure kinderapp te zijn die het eerst wel was.

Maar bloggen past zo goed bij me, ik kan precies doen wat me uitkomt, frequentie aanpassen, lang of kort bezig zijn met een blogje, het is maatwerk. En als je bedenkt dat er op mijn LiveJournal, dat ik in 2000 aanmaakte, nog stukken staan uit 1999, ben ik ergens dit kalenderjaar al een kwart eeuw aan het bloggen. Daar stop je ook niet zo maar mee.

De bezoekersaantallen van dit blog lopen al een paar jaar terug. Is dat omdat ik niet meer zo boeiend ben of omdat bloggen tegenwoordig als ouderwets wordt gezien, niet van deze tijd? Tegelijkertijd krijg ik nog steeds eens in de zoveel tijd een nieuwe volger, samen met degenen die het blog volgen via social media zijn er dat toch wel weer meer dan 600. Niet niks.

Met mijn bezoekersaantallen kan ik door advertenties geld verdienen, werd me verzekerd. Maar is het dan nog wel mijn blog, of moet ik dan gaan bloggen voor het publiek, voor de grotere bezoekersaantallen? Echt populair wordt dit blog nooit, dan had het publiek het wel gevonden. Jaar in, jaar uit honderden blogjes over een aantal populaire onderwerpen, als ik een uniek talent was geweest, dan hadden de bezoekersaantallen dat wel aangegeven.

Twijfels, twijfels. Voorlopig hobbel ik nog wel even door. Er liggen nog tientallen boeken te wachten op een blogrecensie. Mijn top 212 is nog niet af, de volgende muziekseries heb ik al bedacht. Er liggen nog oude voetbalcolumns en foto’s van onbekende voetbalvelden klaar. Vele politici geven genoeg aanleiding voor een stukje. Maar toch twijfel ik wel eens.

Advertentie