Tags

, , , , , ,

Remco Campert & Jan Mulder – CaMu 1997

Net als bij Fokke & Sukke zou ik het mooi vinden om alle CaMu’s in mijn kast te hebben staan. Helaas zijn nog niet alle boeken in mijn bezit en zijn ze in de reguliere boekhandel niet meer verkrijgbaar. Langer geleden, minder gedrukt, iets duurder. Toch waren de heren Campert en Mulder jarenlang het eerste wat menigeen las ’s ochtends. Volkskrant uit de bus halen, koffie erbij, voorpagina, in het hoekje een korte column van een van de twee. Campert iets verhalender vaak, Mulder iets activistischer.

Het tijdsbeeld wordt geweldig gevangen in deze bundelingen. Slechts twintig jaar, maar de jeugd vindt dat een hele tijd, hun hele leven. Wanneer ze deze columns lezen zullen ze denken dat het de steentijd is. Het jaar dat er nog een Elfstedentocht werd georganiseerd. Het jaar dat een mobiele telefoon op straat nog iets bijzonders was. Namen van politici die reeds lang vergeten zijn. Juist daarom is het mooi dat deze boeken bestaan. Ik zoek er nog een paar. Mocht je er een weten te liggen, laat het me weten.

En wat zou het niet mooi zijn wanneer Campert en Mulder eens een jaartje een comeback zouden maken. Grunberg een jaartje verlof gunnen. Ik blijf dromen.

Citaat: “Donna, met mij… Kan ik even langskomen? Ik verlang ontzettend naar je. Ik heb zin om je hele goddelijke lijf af te likken en dan… Nee mevrouw, ik heb het niet tegen u… Wat? Nee, een of ander mens dat langs me liep. Dat is het beroerde van op straat telefoneren. Je hebt geen privacy meer.” (p.150)

Nummer: 17-035
Titel: CaMu 1997
Auteur: Remco Campert & Jan Mulder
Taal: Nederlands
Jaar: 1998
# Pagina’s: 312 (8653)
Categorie: Columns
ISBN: 90-234-3733-0

Meer CaMu:
1996
1998
2000
2002

Themaweek 51: Meer boeken