Tags

, , , , ,

SchoolGisteren mocht ik voor het eerst naar de basisschool. Ik ben al bijna vier. Nog maar een paar nachtjes slapen en dan ben ik jarig. Ik vraag papa al heel lang wanneer ik vier word. Nog tachtig nachtjes, zei die dan. Dat was helemaal niet veel. Vier is al heel groot. Linde is ook al vier. Sam nog niet. Die is nog drie. Ik ben al bijna vier. Silke en Madelief zijn nog baby’s, die vind ik zoo schattig.

Vandaag ga ik voor het laatst naar de crèche. En ik mag trakteren, dat is leuk. Op de school moesten we eerst in een kring zitten, met juffrouw Ellie. Ik vond het wel een klein beetje eng, maar gelukkig bleef mama eerst naast me zitten. Er waren een heleboel kindjes die ik nog niet kende. Sommige al best groot. Op de crèche ben ik de grootste, zeker nu Joep, Max, Elin, kleine Anna en alle andere vriendjes er niet meer zijn. Op de basisschool ben ik weer de kleinste.

Toen we gingen kleuren gingen papa en mama weg, toen was ik alleen. Maar het ging best goed. Juffrouw Jaimy (die was ook nieuw, net als ik) had me geholpen met een tekening maken van boemknal. Dat moest met verf en dan moest je blazen. Dat was best grappig. We hebben ook nog buiten gespeeld. En mama kwam me weer ophalen voor we gingen eten. Misschien mag ik morgen weer naar de basisschool en blijf ik dan ook eten op school.

Ik vind de basisschool leuk denk ik. Maar eerst ben ik nog jarig. Nog maar 4 nachtjes.