Tags

, ,

Het is wel een tijd van bijzondere dagen. Eerst was het koninginnedag. Wat dat betekent weet ik niet, wel dat we met Erwin, Mariska, Liz, Lotte en Jeroen (en papa en mama natuurlijk) naar Enschede zijn geweest. Daar was het heel druk en gezellig en hebben we lang op een terras gezeten.

Toen was het bevrijdingsdag. Samen met papa en mama ben ik naar Zwolle geweest waar in een park heel veel muziek was. Soms harde muziek, maar wel leuk. Grappig om zowel papa als mama te zien dansen bij mijn kinderwagen. Meneer Kyteman trad toen op, leuke muziek hoor.

En gisteren was het moederdag. Dat wist ik al wel, want op de crèche had ik samen met Elif al weken geleden een cadeau gemaakt voor mama. Had ik mooi een verrassing. Mama was volgens mij bang dat ze niets zou krijgen, want zaterdag bij de Hema mocht ik voor haar een cadeautje uitzoeken. Ik hebeen mooie roze sleutelhanger gekozen. Roze is wel mijn favoriete kleur, tenminste volgens mijn moeder. Papa had ook nog wat chocola gekocht bij de bakker, zodat ik flink wat cadeautjes kon geven.

Zondagochtend mocht mama lekker uitslapen en heb ik samen met papa een ontbijtje gemaakt voor mama. Papa heeft alles naar boven gedragenen ik ben in de maxicosi gaan zitten met alle cadeaus er bij. Dat was een leuke verrassing voor mama, ze was helemaal blij! Wat wel een beetje jammer was dat papa daarna het ontbijt een beetje slordig op het nachtkastje neerzette. Alle koffie en sinaasappelsap vielen om, wat een ontzettende troep. Papa is wel een beetje een klungel hoor!

Gelukkig vond mama het niet erg, het was ook erg gezellig met zijn drietjes in bed, verse croissantjes voor mama en papa, flesje voor mij, papa had gauw een nieuw kopje koffie opgehaald en het mooiste cadeau was mijn eigengemaakte ontbijtbordje. Met verf op mijn voetjes had ik daar twee afdrukken op gemaakt, een mooi gedichtje er bij, mama was helemaal ontroerd.

Mama was zo blij met haar eerste moederdag dat ze alle troep heeft opgeruimd, terwijl papa ging voetballen. Wat een lieve mama heb ik toch!

’s Middags zijn we nog bij beide oma’s geweest, dat was ook heel leuk. Ik hebal mijn neefjes en nichtjes gezien. Anna en Gijs, Jesse, Yara en Linde, ook de ooms en tantes waren er, ik heb bij iedereen op schoot gezeten. Was ook reuzegezellig. Alleen snap ik niet zo goed waarom we naar de oma’s gingen, het was toch moederdag? Dan zal het binnenkort ook wel een keer omadag zijn of niet?