Tags

, ,

bron: kaartje2go.nl

bron: kaartje2go.nl

Het zag er niet uit. Twee ongelijke plakken ontbijtkoek. Allebei schuin afgesneden, waardoor het eerste plakje aan een kant veel te dik was terwijl het ander zo dun afloopt dat het bijna niet meer vast te houden is. Ook de boter lijkt er per ongeluk tegen aan gevallen. Dan weer dik, dan weer dun, aan zijkanten en op het plankje waar de ontbijtkoek op ligt.

Maar zodra ik dat glunderende gezichtje er achter zag, was het goed. “Omdat papa op vakantie is als het moederdag is”, geeft ze als toelichting. Had ze dus goed onthouden. Toen ze vanochtend naar beneden mocht en papa en mama nog even konden blijven liggen, bedacht ze dat een ontbijt op bed er altijd hoort bij moederdag. Die dag kon ze alvast naar voren halen.

“Met mijn eigen mes gesneden”, vertelde ze trots. Ik ben minstens zo trots. Ze had ook een scherp mes uit de la kunnen halen, maar ze pakte het kindermes waarmee snijden zo goed als onmogelijk is. Het verklaart de vorm van de plakjes. Het eerste ontbijt op bed. Wat is mijn dochter al groot. Dat de keuken een puinhoop bleek te zijn, was geen enkel probleem.