Tags

, , ,

Nummer  126
Artiest  Rolling Stones
Titel  Sympathy for the devil
Jaar  1969
Wikipedia  Sympathy for the devil
Website  Official site
Tekst  LyricsFreak

Een fan ben ik niet. De Stones zijn me te veel poppenkast, te weinig muziek. Na de jaren zeventig eigenlijk weinig noemenswaardig gemaakt. Gelukkig voor ze denken miljoenen muziekliefhebbers er anders over. En zo kunnen ze elke paar jaar weer een nieuwe afscheidstour doen. Voor het geld hoeven ze het vast niet meer te doen, het zal ze wel om aandacht gaan.

Mijn favoriete nummer van de Stones is zonder twijfel Sympathy for the devil. Een mooi literaire referentie, goede tekst, verslavende deuntjes, heerlijk meezingen. Het is niet voor niets tig keer gecoverd.

De wereld verbaast zich over het feit dat Keith Richards nog leeft, ook de andere leden hebben bepaald niet als monnik geleefd. Veel tours zullen er niet meer komen. Als Cruijff, Prince en Muhammed Ali niet onsterfelijk blijken te zijn, dan komt de dag dat een van de Stones gaat steeds dichterbij. Zonder Jagger of Richards bestaat de band niet meer. Dan kunnen de fans genieten van tientallen albums, de muziekliefhebbers van een paar dozijn klassieke nummers. Ongetwijfeld zal dit nummer als een van de beste beoordeeld worden. Terecht.

Er is zoveel over dit lied te zeggen, dat kunnen anderen beter. Zoals NME, Songfacts en Genius.

Gerbie’s top 212: Uitleg en regels. De volledige lijst tot nu toe: Top 212, te beluisteren via Spotify en Deezer.