Tags

, , , ,

Johan 4

Mei 1999. Het is donderdagavond. Er is groot feest bij d’Olde Goorsche. Muziek klinkt, het bier vloeit rijkelijk en de kantine is afgeladen vol. Op het terras aan de achterzijde van de kantine is geen stoel meer te krijgen. De kantinedienst kan het werk bijna niet meer aan en vanuit de bestuurskamer wordt er gebeld naar het dorpje Warstein om de plaatselijke brouwer te smeken alsjeblieft nog een keer langs te komen. Het gezang in de kantine is luider dan een groepje asielzoekers ooit zou kunnen zijn.

De opkomst van de training steeg naar recordhoogte deze week, toen de geruchtenmachine het weekend voorafgaand aan deze donderdag op volle toeren begon te draaien. Naast het eerste op het vierde veld, het tweede en het derde op het derde veld, bleken ook de C-selectie in zo’n groot aantal aanwezig te zijn dat de trainers de groep moesten opsplitsen. Tel daarbij de jeugd die ook op donderdag trainde en dik over de 100 mannen tussen de 15 en 55 bezochten vanavond de training.

Wat is er aan de hand? Goed om je heen kijkend in de kantine valt er op het eerste gezicht behalve de drukte niets op. Maar de echte speurneus ruikt een verschil. Alle mannen in dit gebouw hebben een heerlijk geurtje om zich heen hangen. Een aanbieding van After Shave bij de Aldi? Een promotieactie van Badedas bij de Nederlandse amateurverenigingen? Niets blijkt minder waar. Voor het eerst dit seizoen heeft iedereen een warme douche gehad. Wat normaal lijkt, bleek dit seizoen niet het geval. Koude douches, hete douches, ijskoude en vooral veel lauwe douches waren allemaal ruimschoots voorradig. Zodra er in twee kleedkamers een poging werd gedaan, was het alsof je onder een lekkend afdak stond, hopend dat je nat werd.

Het moet een raar gezicht zijn geweest, al die naakte kerels op zoek naar een warme douche. Eerst was de enige bruikbare douche in het scheidsrechterhok achterin. Later bleek ook kleedkamer 5 niet slecht. Het leek soms net een voorstelling van de Chippendales. Vele blote billen waren zichtbaar voor de toevallige passant, die soms werd getrakteerd op een geslachtsdeel van een exhibitionistische selectiespeler achter het matglas van de deur van de kleedkamer.

Na de winterstop liep het uit de hand. Groepen kerels liepen slechts gekleed in een handdoekje over de parkeerplaats naar de appartementen aan de overkant. Op de volgende jaarvergadering zullen er medailles worden uitgereikt aan Erik Mensink, Theo Toornstra, Romano Lammertink en Wilbert Schreurs voor het beschikbaar stellen van hun douches.

Maar dat is nu allemaal voorbij. Na de verbouwing van de kantine, de nieuwe bestuurskamer, het terras en de tribune heeft GFC het volgende huzarenstukje afgeleverd: 3 warme douches per kleedkamers. Het wordt weer een genot om na de training te mogen douchen. Vergeten is de regenachtige herfst, toen alle modder pas thuis van de benen gewassen kon worden. Vergeten is de vroege winter toen alleen een ouderwetse kruik de spelers weer warm kreeg na thuiskomst. Vergeten is het pisstraaltje dat uit de muur viel, zo vele jarenlang.

Het seizoen is bijna afgelopen. Als het eerste via de nacompetitie alsnog promoveert is er binnenkort weer feest. Een excuus hebben ze nu niet meer.

Advertenties