Tags

, , , , , , ,

Santos #15 – Eredivisie shirtbijbel

Het abonnement op Santos is anders dan een abonnement op een normaal blad. Je weet namelijk nooit wat je krijgt. Een voetbalblad, een boek, een fotoalbum, een themanummer, het kan allemaal. Dat maakt het wel leuk, ook onvoorspelbaar.


Gelukkig is het allemaal tijdloos, voor de heb, je moet het in de kast hebben staan, maar het maakt niet zo veel uit wanneer je wat leest.

Uitgave 15 is heel bescheiden genaamd de ‘eredivisie shirtbijbel’. En eerlijk is eerlijk, ze maken het waar. Een prachtige editie met veel schitterende foto’s, mooie achtergrondverhalen, sterke anekdotes, bijzondere verhalen over unieke shirts. En dan niet alleen over de usual suspects, maar ook verdwenen clubs krijgen een eigen lemma, het is allemaal boeiend om te lezen, te bewonderen. Een boek om door heen te bladeren, om dingen na te zoeken, om quizvragen te bedenken, om mee te pronken, om in je collectie te hebben.

Citaat: “Ik droeg het toen ik mijn eerste, officiele doelpunt, echte Heracles-doelpunt maakte met de D-pupillen. Toen de ik de bal langs de keeper in het doel van het waarschijnlijk niet al te beste keepertje van SV Omhoog uit Wierden zag verdwijnen – een net was er niet, Nederland was nog aan het herrijzen – wist ik zeker dat ik de gelukkigste echte voetballer in heel Almelo moest zijn.” (p.98)

Nummer:            21-052

Titel:                   Santos #15

Ondertitel           Eredivisie Shirtbijbel

Auteur:               Diversen

Taal:                   Nederlands

Jaar:                   2020

# Pagina’s:          162 (11306)

Categorie:           Voetbal

ISBN:                 71-0-2062-4787-2

Meer:

Santos 12

Santos 13

Santos (Site)

Themaweek 118: Sportseries