Tags

, , , , ,

15-063aGeoffrey Atkinson – De schepping anders bekeken

Typisch boek uit de tijd dat de Slegte mijn belangrijkste boekenleverancier was. Waarom een tientje betalen voor een nieuw boek, als je voor dat bedrag ook met drie of vier boeken naar huis kunt gaan. En als je maar lang genoeg wacht, komt dat andere boek vanzelf ook wel bij de Slegte terecht. Weinig inkomen, veel leeshonger, logische keuze.

Extra voordeel is dat je ook buiten je ‘comfort zone’ koopt. Niet alweer een nieuw boek van dezelfde schrijver, maar een gokje nemen, omdat het kan, omdat het goedkoop is. ‘Ziet er wel grappig uit, laat ik het maar meenemen voor nog geen twee gulden.’ In dit geval een geweldige gok. Nu dus voor de tweede keer gelezen, met een reden. Het idee is gewoon goed.

God gaat een wereld creëren, geen eenvoudige taak. Daarvoor heb je projectontwikkelaars nodig, aannemers, sub aannemers, diverse leveranciers en dan moet het ook nog eens binnen een week af, waarvan de laatste dag zelfs een rustdag hoort te zijn. Iedereen die wel eens een schuurtje heeft laten bouwen, omdat hij of zij daarvoor zelf te onhandig is, weet hoe lastig zo’n klusje kan zijn. En als het met een simpel schuurtje al mis kan gaan, wat kan er allemaal niet mis gaan bij een hele wereld?

Gelukkig is er een hele correspondentie opgedoken. Brieven, memo’s, telexen, rekeningen en offertes. Dreigbrieven, aanmaningen, excuusbriefjes en handgeschreven krabbels. Je komt ze allemaal tegen in dit boek. Wees blij dat je er niet bij was…

Citaat: “Onze cliënten raken enigszins gealarmeerd door de zich duidelijk aftekenende vertraging van de opleveringsdatum en hebben ons als juristen gevraagd om alle wettelijke aspecten van deze zaak te bekijken en deze vervolgens aan mede te delen. Van hetgeen wij tot dusverre van de zaak begrepen hebben, lijkt uw positie verre van rooskleurig.” (p. ?)

Nummer: 15-063
Titel: De schepping anders bekeken (orig.: The creation memos)
Auteur: Geoffrey Atkinson
Taal: Nederlands (orig.: Engels)
Jaar: 1984
# Pagina’s: 126 (13023)
Categorie: Humor
ISBN: 90-6590-050-0

Themaweek 6. Herlezen