Tags

, , , , , ,

Santos 12 – Voetbalstijlgids

Vlak voor het jaar voorbij was kon ik met een laatste boek nog mijn doel van 15.000 bladzijden halen. De 13e editie had ik al uit, maar ook de 12e uitgave was een boek. De voetbalstijlgids van Santos. Ook leuk, al is de amateurspecial leuker.

Veel foto’s, kortere uitleg. Bekende fenomenen als snorren, baarden, sieraden, kapsels of juist het gebrek aan haar krijgen allemaal een eigen lemma. Tussendoor de zogenaamde paradijsvogels, Campos, Derks, Bellerin, Van de Sanden, Menotti, Sturing, Xavier, Van Hooijdonk, Van der Gaag en natuurlijk Maradona.

Leuk om in de kast te hebben staan.

Citaat: “Laat hun trainers maar mopperen. Wij weten beter. Deze manen vervullen een gewichtige rol. Elke tribunejongen met onafscheidelijke plastic beker pils komt namelijk op zeker moment tegenover zijn eigen voetbaldroom van vroeger te staan: 35 jaar, tikje corpulent…Als je het eerste elftal van je club nog wilt halen, moet je nu wel een beetje gaan opschieten.” (p.176)

Nummer: 19-067
Titel: Santos 12
Ondertitel: Voetbalstijlgids
Auteur: Diversen (Arno Kantelberg, Erik Dijkstra, Sjoerd Mossou, @dublanqebogarde, Renate Verhoofstad, Bart Vlietstra, Menno Pot, Ruud Verstraten, Wilfried de Jong, Jan Mulder, Eljero Elia en Martijn van Egmond)
Taal: Nederlands
Jaar: 2019
# Pagina’s: 202 (15167)
Categorie: Voetbal
ISBN: 710206247872

Meer:
Santos 13
Santos (site)