Tags

, , , ,

Goal, juni 2012

Zoals het er nu uitziet, speel ik volgend jaar in een ander team. Dat kan opnieuw GFC 3 heten, misschien wordt het ook wel het vierde, maar omdat bijna een half elftal volgend jaar niet meer meedoet, kun je niet meer over hetzelfde team spreken. Wat opvalt de laatste seizoenen is de grote hoeveelheid keepers in en om het derde.

Alleen al in het afgelopen seizoen hebben acht verschillende spelers de handschoenen aangetrokken om het doel van het derde te verdedigen. In willekeurige volgorde: Dennis, Joris, Richard, Rene, Ruud, Marcel, Frank en Jorn. Die laatste moest twee keer vanuit het veld de goal in om een uitvallende keeper te vervangen. Marcel speelde het kortst, hij wilde zijn oude team wel even uit de brand helpen, maar kreeg een schoen tegen zijn hoofd en viel binnen een half uur al uit. Rene maakte de transformatie van geblesseerde verdediger en reservekeeper tot leider, maar moest toch nog een helft meespelen. We zullen vooral het muurtje tegen Delden herinneren dat hij voor zich metselde. Hoe die vrije trap toch nog in de hoek verdween was menigeen een raadsel.

Vorig seizoen was het niet veel anders overigens. Zeven verschillende doelverdedigers. Marcel, Dmarcel grootoonkennis, Rene, Ruud, Rik, Wessel en Hans. Slechts een gedeeltelijke overlap dus. Goed tellend kom ik op elf verschillende keepers in twee seizoenen. Ik ken weinig teams die dat aantal halen. En heb ik het nog niet eens over de seizoenen daarvoor waarin we Erik, Tom, Mark, Rein, Patrick en misschien ben ik er nog wel wat vergeten, ook te gast hadden onder de lat.

Maar daar zijn we er nog niet mee. Ook de begeleiding van het derde is grotendeels in handen van voormalige doellieden. Aan de kant loopt Erik met een vlag in de handen. Rene was al genoemd, neo-leider en invaller-doelman. De Trainer-Coach aan het begin van het seizoen Harry Lammertink is op de kampioensfoto van 1969 nog te herkennen als de tweede keeper van ons eerste. Halverwege het seizoen kon hij door diverse redenen niet meer verder en moesten we op zoek naar een vervanger. Het zal u niet verbazen dat ook toen een keeper werd gevonden. Rein Ruumpol maakte het seizoen af als technisch directeur van de verzameling voormalig keepers met wat voetballers eromheen.

Als ik u ook nog vertel dat het team jaren onder leiding van Erwin Burggraaf stond, voor de jongeren onder ons: ooit een talentvolle keeper in de jaren tachtig, maar door diverse onverklaarbare oorzaken nooit echt doorgebroken en de uitvinder van de zespuntenwedstrijd, dan kunnen we toch rustig concluderen dat de keepers de geschiedenis van dit team hebben bepaald.

Hoe het verder moet met dit team is nog niet helemaal duidelijk. Wie zakken er (al dan niet vrijwillig) van het tweede? Welke jeugdspelers komen over? Fuseren we met het vijfde? Maar vooral: wie gaat de opstelling bepalen? Want na Harry stopt ook Rein er mee. We hebben dus een nieuwe trainer-coach nodig. Gezien de laatste jaren lijken een aantal namen in aanmerking te komen: Rene Zwierink, Hans Middelesch, Bartjan Groothengel en Rene Toonen zijn de namen die circuleren binnen het circuit. Outsiders zijn Mark Oltwater, Patrick Bril en Gerard Soomers. Of zouden we toch ook kunnen uitkomen bij een voetballer? Het lijkt onvoorspelbaar. Of onvoorstelbaar. Beide?