Tags

, , ,

Nummer  242
Artiest  Dolby’s Cube
Titel  May the cube be with you
Jaar  1985
Wikipedia  Thomas Dolby
Website  Thomas Dolby
Tekst  Muzikum

Thomas Dolby is een soort van hidden treasure. Zelf scoort hij niet veel hits, maar andere muzikanten weten hem te vinden. Als schrijver. Als muzikant. Als producent. Het grote publiek zal zijn naam niet snel scanderen, maar zonder twijfel is hij een muzikaal genie.

Op dinsdagmiddag hoorde ik het nummer, op weg naar de Verrukkelijke Vijftien. Waar anders. Het werd geen hit, maar het bleef wel in mijn hoofd hangen. Neuriënd op school kreeg ik een enthousiaste reactie van een klasgenoot, de tandartszoon wiens naam maar 1 letter van de mijne verschilde, en die tot dat moment eigenlijk vooral opviel door nergens enthousiast over te zijn en in een continue staat van overdosis slaapmiddelen door het leven leek te gaan.

Dolby bracht het nummer niet onder zijn eigen naam uit, de gastmuzikanten (je hoort de invloeden van Parliament / Funkadelic) deden hem een andere naam kiezen. Dolby’s Cube werd het. Ook nu, bijna veertig jaar later, heeft het nummer niet aan kracht ingewonnen.

Gerbie’s top 212: Uitleg en regels. De volledige lijst tot nu toe: Top 212, te beluisteren via Spotify, Deezer en YouTube.

Advertentie