Tags

, ,

Nummer  240
Artiest  Green Jello
Titel  Three little pigs
Jaar  1993
Wikipedia  Three little pigs
Website  WTV-TV
Tekst  Genius

De band heet tegenwoordig Green Jelly blijkbaar, omdat de makers van jello (het toetje) de band dreigden aan te klagen. Had ik niet meegekregen, meer dan dit ene nummer ken ik ook niet van de band. Maar wel een nummer dat mooi is.

Ik herinner me de clip, het nummer. Leuk geintje. Pas anderhalf decennium later kreeg het nummer waarde. In mijn hopeloze queeste mijn dochter een muzikale opvoeding te geven zonder K3 en boybands, zocht ik iets laagdrempeligs. Meteen naar Tom Waits en Pink Floyd leek me een kansloze missie. Ik kwam uit bij de drie kleine biggetjes.

Vele malen keken we samen naar de clip via YouTube, na het voorlezen, soms in plaats van voorlezen. Het werkte, ze vond het leuk. Het werkte ook niet, haar muzieksmaak ging toch richting K3, ze kent nu, als beginnend puber, vele matige bagger en luistert nooit naar muziek die ik ook zou willen luisteren. Enige uitzonderingen: Klein Orkest en Manu Chao. Het zij zo. Maar het heeft niet aan Green Jellö gelegen.

Gerbie’s top 212: Uitleg en regels. De volledige lijst tot nu toe: Top 212, te beluisteren via Spotify, Deezer en YouTube.

Advertentie