Tags

, , ,

Nummer  232
Artiest  Marianne Faithfull
Titel  As tears go by
Jaar  1964
Wikipedia  As tears go by
Website  Marianne Faithfull
Tekst  Marianne Faithfull

Normaal gesproken was Robbie Williams nooit in deze lijst terecht gekomen, maar dankzij een World Party cover en mijn eigen regel van maximaal een titel per artiest, was de cover goed genoeg. Voor Marianne Faithfull geldt eigenlijk hetzelfde. Al is de vraag van wie het origineel is wel interessant. Geschreven door Jagger en Richards nam zij het in 1964 op. De Rolling Stones pas later.

Kun je een nummer coveren dat je zelf hebt geschreven? Ga ik me niet aan branden, blijft het feit dat een van mijn favoriete Stones nummers is. En dat de versie van Marianne Faithfull ook best bijzonder is, is omdat zij een geschikte stem heeft voor het nummer. De rust, de afstand, het beschouwelijke, het past allemaal bij haar.

En dan kan het nummer wel van ver voor mijn geboorte zijn. Dan kan Faithfull in de jaren zestig wel een drugverslaafde zijn geweest, ze kwam in de juiste kringen, ze zong het juiste lied. En wie een gastrol heeft gespeeld in AbFab heeft altijd een puntje meer.

Gerbie’s top 212: Uitleg en regels. De volledige lijst tot nu toe: Top 212, te beluisteren via Spotify, Deezer en YouTube.

Advertentie