Tags

, ,

Nummer  224
Artiest  Iggy Pop
Titel  Lust for life
Jaar  1977
Wikipedia  Lust for life
Website  Iggy Pop
Tekst  Genius

Pavlov werkt. De eerste tonen van dit liedje hoeven maar te klinken en drie dingen komen naar boven. Ten eerste dat ik Iggy Pop in mijn herinnering nooit met shirt heb gezien. Voor mijn gevoel loopt hij altijd met ontbloot bovenlijf, waar hij ook is.

Natuurlijk heb ik ook, net als velen, de automatische associatie met de film Trainspotting. Een geweldige film uit de jaren negentig, cult, maar toch ook populair. Het intro is goed verweven in de film zelf, ook in de promotie rondom de film.

Tenslotte het beeld van de idiote zanger in het decor van Toppop, planten omgooiend, geen tot nauwelijks moeite doend om op zijn minst de impressie te geven dat hij aan het playbacken was, waarschijnlijk zeer goed wetende dat ook slechte publiciteit nog steeds publiciteit is. Volgens mij heb ik het als jochie gezien, maar het kan zo maar zijn dat ik het zo vaak terug heb gezien, dat mijn geheugen denkt dat ik het destijds zag.

Het is een iconisch nummer gebleken, eerst een hit in Nederland, later ook elders. Nog altijd elk jaar in de bovenste helft van de top 2000. Zag ik destijds niet, nu wel.

Gerbie’s top 212: Uitleg en regels. De volledige lijst tot nu toe: Top 212, te beluisteren via Spotify, Deezer en YouTube.

Advertentie