Tags

, , , , , ,

Het Boekenweekgeschenk dit jaar was een titel van een schrijver waarvan ik relatief weinig heb gelezen om hem in mijn rijtje favoriete auteurs op te nemen, maar waar ik geen enkele twijfel over heb om blind welk boek dan ook ter hand te nemen.

(Sterker nog, op moment dat ik dit schrijf, ligt op mijn nachtkastje een oude titel van hem waar ik drie kwart van gelezen heb, later dit jaar dus ook op dit blog)

Pfeijffer bedacht een simpel gegeven, plaatste het in de juiste tijd – de eerste coronagolf – en wist bij hem in de buurt nog een leuk dorpje waar dit verhaal zich af kon spelen. Heb je die drie zaken voor elkaar, dan schrijft het verhaal zo weg volgens mij. Nog een leuke plottwist erin en het boekje is af. Alleen jammer dat zijn ego zo groot is dat hij zichzelf nog even in het verhaal schrijft. Weet niet wat hij daar mee wil bereiken. Zou er echt iemand geloven dat het verhaal echt is gebeurd en aan hem verteld in een vliegtuig?

Door de actualiteit, zijn schrijfstijl en het mooie verhaal is dit een van de leukste Boekenweekgeschenken van de laatste jaren.

Citaat: “Wat is gewoner dan de wens bijzonder te zijn? De aspiratie om opmerkelijk te zijn is misschien wel het voornaamste kenmerk van alledaagsheid. Wie speciaal is, streeft er niet naar om speciaal te zijn. En jij zit in je bloemetjesjurk de bibliotheekmoeder uit te hangen die hunkert naar een verhaal, terwijl je niet doorhebt dat je boordevol verhalen zit.” (p.53)

Nummer:            22-023

Titel:                   Monterosso mon amour

Auteur:               Ilja Leonard Pfeijffer

Taal:                   Nederlands

Jaar:                   2022

# Pagina’s:          96 (5240)

Categorie:           Fictie

ISBN:                 978-90-5965-878-3

Meer:

Wikipedia

Hebban

Scholieren

Goodreads

Peachez

Advertentie