Tags

,

Twee weken geleden de nummer 1 onthuld. Leuk project, begonnen in 2014. Jaren daarvoor voorbereid. Meer dan een decennium werk dus. En dan is het onvermijdelijk dat het niet perfect gaat. Had Elbow wel zo hoog gemoeten? Waarom Arno i.p.v. TC Matic? Waar is David Bowie? Hoort Coldplay wel boven de White Stripes? Waarom staan ooit favoriete bands als U2 en Trockener Kecks zo laag? Was dat andere nummer van Radiohead, Pink Floyd of Fratsen eigenlijk niet beter?

In de tussentijd ben ik de playlists aan het bijwerken. Spotify, Deezer en YouTube. Paar probleempjes. De keuzes die ik maakte voor Noodweer, Raggende Manne en Vic Chesnutt worden door deze apps niet aangeboden. Cloud 9, Michelle Shocked en de Snevo’s zijn helemaal nergens te vinden. Dus is de playlist van de top 212 een lijst van 206 titels. Helaas. Beter krijg ik het niet. Wel het bewijs overigens dat de uitspraak “alles staat op Spotify” onzin is.

Ik ga nog even door. Volgende week met nummer 213. Nog een aantal titels waar ik na 2014 achter kwam dat ze er eigenlijk ook in hadden gemoeten. Ook omdat ik het erg leuk vond om deze serie te bloggen.