Tags

, , ,

Drie winters werkte ik in Oostenrijk. Ik was de vliegende keep van de reisleiding, dan weer hier, dan weer daar. De constante factor was Schladming, daar kwam ik elke winter meerdere weken terug. Een wedstrijd ’s avonds was iets nieuws, iets bijzonders. En op de Planai werd de slalom georganiseerd.

Een dik jaar ervoor was ik met mijn vader hier naar beneden geskied. Het laatste stuk was een zwarte piste, dat had hij nog nooit gedaan. Ik kende de weg en hielp hem naar beneden. Het laatste stuk was extreem steil. Hij keek naar beneden, naar de parkeerplaats en had het idee dat we daar zo op zouden vallen. We kwamen goed beneden.

Die avond stond ik aan de kant van de piste. Op deze beelden zie je niet hoe steil het is, maar stilstaan was al een hele opgave. Ik zag vele goede skiërs naar beneden gaan. Maar een stak er bovenuit. Alberto Tomba maakte niet gewoon bochtjes om de paaltjes, hij viel de piste aan. Daar waar goede skiërs voorzichtig afdaalden, daar ging hij volle bak. Extreem indrukwekkend. Mooi om een levende legende op zijn top te zien.

Themaweek 132: Sportgebeurtenissen waar ik bij was