Tags

, , , , ,

De laatste tussendoorvakantiecolumnbundel. Ook afgelopen zomer gelezen dus. De columns van Witteman lees ik meestal wel, als ik ze tegenkom. Ga er niet echt naar op zoek. Een bundeling stond ooit in mijn kast, heb ik wel gelezen.

Volgens mij is ze ongeveer van dezelfde generatie, haar kinderen zijn iets ouder dan mijn dochter, maar wanneer je dan oude columns leest, herken je ongetwijfeld iets. Daarbij is zij niet alleen columniste, maar ook fervent lezeres, daarvoor heb ik altijd sympathie.

Deze columns waren een leuke afsluiting van een trilogie van tussendoorboekjes. Navertellen heeft weinig zin, laten we het erop houden dat ze een goede columniste is.

Citaat: “Dronken fietsen in een drukke stad is misschien nog wel gevaarlijker dan appen, rennen met een schaar, liggend appels eten en met vreemde mannen meegaan bij elkáár.

Mijn lichtend voorbeeld op dat gebied is mijn bloedeigen zus. Zij viel geregeld dronken van haar fiets, maar zo’n twintig jaar geleden kwam ze zó akelig ten val dat ze een dapper, van uiterste wilskracht getuigend besluit nam: van de ene op de andere dag is ze rigoureus gestopt met fietsen.” (p.167)

Nummer:              21-047

Titel:                     Boodschappen zonder leesbril

Auteur:                 Sylvia Witteman

Taal:                     Nederlands

Jaar:                     2019

# Pagina’s:           184 (10216)

Categorie:            Columns

ISBN:                   978-90-388-0779-9

Meer:

Witteman, Sylvia – Pekingeend bij nacht

Themaweek 131: E-boeken