Tags

, ,

Nummer  6
Artiest  Faith No More
Titel  Epic
Jaar  1990
Wikipedia  Epic
Website  FNM
Tekst  AZ lyrics

Eind jaren tachtig ontdekte ik een leuk bandje. Op mijn verjaardag kreeg ik twee LP’s, vrienden hadden samen gelapt. Ik draaide ze vaak.

Epic heeft alles wat een mooi liedje moet hebben, vooral de contrasten spreken mij aan. Rappen en zingen. Hard en zacht. Rustig en snel. Staccato en melodieus. En dat allemaal binnen een paar minuten.

Zonder enige twijfel is dit het beste nummer van een band die meerdere prachtige nummers schreef. Het is een van de bands waarvan ik het doodzonde vind dat ik ze nog niet live heb gezien, al heb ik ook beelden gezien waaruit blijkt dat je mazzel kunt hebben, maar ook pech bij een concert.

Ook leuk is het speculeren over de tekst. Want wat is ‘it’, waaraan zo veel gerelateerd wordt? Hele websites discussiëren over de mening. Voor mij niet relevant, het geeft aan dat een goede tekst veel verschil kan maken, maar een goed nummer hoeft niet perse een even goede tekst te hebben.

Gerbie’s top 212: Uitleg en regels. De volledige lijst tot nu toe: Top 212, te beluisteren via Spotify, Deezer en YouTube.