Tags

, , , ,

In de jaren tachtig groeide ik van de dinsdag (Vara) naar de woensdag (Vpro). De muziekkeuze was nog net iets extremer, de commercie was totaal onbelangrijk, veel goede muziek kwam mijn leven in.

Juist daarom was ik zo blij toen ik de Psychocandy podcast ontdekte. Lotje IJzermans was destijds al een van de presentatoren, nu kwam ze terug met een geweldige mix van jong en oud. Al snel had ik alle oude afleveringen teruggeluisterd en keek ik wekelijks uit naar een nieuwe aflevering. Twee uur geweldige muziek. Alleen al voor het openingsnummer was het de moeite, een compilatie van al die eerste keuzes door IJzermans is een samenvatting van alle goede muziek van de afgelopen halve eeuw.

Goede gasten, mooie interviews, geweldige keuzes. Deze podcast is zonder twijfel mijn favoriete als het om muziek gaat. Toen ik tijdens lockdowns niet mocht voetballen, liep ik elke week een rondje door bos of over de hei. Deze podcast bewaarde ik daarvoor.

Een nadeel: na 66 afleveringen was het voorbij. Maar voor de liefhebber ligt er nog een dag of zes onafgebroken muziek te wachten dus.

Psychocandy

Themaweek 120: Muzikale podcasts