Tags

, , , , , , ,

Op de iPad, tussendoor elke keer een hoofdstukje. Waarom het gratis beschikbaar was, geen idee, maar het leek me wel interessant. Eerlijk gezegd was het dat ook best wel, ware het niet dat het veel te lang duurde. Een rondje redigeren was geen overbodige luxe.

De schrijver vertelt over drie seizoenen als assistent-coach van een jeugdhonkbalteam. Best interessant, aangezien ik dat voor lezing nog beschouwde als het jeugdvoetbal in Nederland, maar het blijkt al een systeem te zijn met drafts, major en minor leagues, met bemoeizuchtige ouders, fanatieke coaches en jochies die vermorzeld worden door het systeem. Zo jong al. Nog Amerikaanser dan de meest Amerikaanse sport die ik al dacht dat het was.

En dat maakt het boek zonder enige twijfel de moeite waard. Al moet ik toegeven dat een beetje honkbalkennis een must is, want anders gaan een heleboel verhalen compleet langs je heen. In het boek ook nog wat beschouwingen over zijn leven naast het coachen, een vrijwilligersfunctie tenslotte, maar dat zijn de minst boeiende stukken in het boek, slechts relevant omdat je de ik-figuur daardoor iets beter leert kennen. Met de nadruk op iets.

200 i.p.v. 444 bladzijden en het zou een goed boek kunnen zijn.

Citaat: “The easy answer would have been to ignore the complaining parents and let them know their kid had the same opportunity to work like Xavier did. And they chose not to. But logic wasn’t going to cure the problem. We needed twelve year-olds to give us something. Only half of them were.” (p. 300/312)

Nummer:            21-023

Titel:                   Little Field, Big Time Baseball

Ondertitel:          Youth Baseball Passion and Excess in a Middle American Town

Auteur:               Tim Mathers

Taal:                   Engels US

Jaar:                   2019

# Pagina’s:          444 (4869)

Categorie:           Sport

ISBN:                 978-0-4635-8079-0

Meer Mathers:

Kobo (zelf gratis downloaden)

Goodreads

Meer baseballboeken op gerbie.nl:

Mike Blake – Baseball chronicles

Robert K. Adair – The physics of baseball

Darryl Brock – If I never get back

Maarten Kolsloot – Strike out

Chad Harbach – The art of fielding

Bill Gutman, Dave Weiner and Tony Seidl – From worst to first

Themaweek 116: Sportboeken