Tags

, , , ,

Met veel plezier las ik in relatief korte tijd drie boeken van Roth. En toen bijna anderhalf decennium geen enkel. Mijn eigen geest is soms lastig te volgen. Dit boek brak dus mijn Roth-stilte. 

Dun boekje, mager verhaal. Betekent dat dat ik genezen ben? Of dat ik teleurgesteld ben? Weet ik niet eigenlijk, ik denk dat ik nog best een boek van Roth wil lezen in de toekomst (er staat nog een titel in de kast). Ook dit boek heb ik best met plezier gelezen, al is er niet extreem veel blijven hangen. Klopt, het komt niet in de buurt van The plot against America, maar om nou elke kunstenaar af te rekenen op zijn meesterwerk, zou niet fair zijn. Lenny Kravitz mag geen muziek meer maken, de productie van Warhol zou een stuk minder zijn geweest en het oeuvre van Mulisch zou op een floppydisk passen. Niet doen dus.

Ingaan op het boek, ach. Onderaan staan allerlei goede reviews, daar heb ik weinig aan toe te voegen. Vond het leuk om te lezen, laat ik het daarbij laten.

Citaat: “He’s a maverick, he’s a scrapper, and he’ll get you back to contending. He’ll put the fight back in you. He’ll start from scratch if he has to. He’ll get you to give up everything you’ve done before if he must. It’ll be a struggle, but in the end he’ll get you back to where you should be.” (p.34)

Nummer:            21-034

Titel:                   The humbling

Auteur:               Philip Roth

Taal:                   Engels US

Jaar:                   2009

# Pagina’s:          140 (7233)

Categorie:           Literatuur

ISBN:                 978-0-0995-4937-6

Meer Humbling:

Wikipedia

Goodreads

Complete-review

Guardian

Meer Roth:

The plot against America

I Married a communist

Everyman

Themaweek 114: Engelstalige boeken