Tags

, , , ,

Dunnetje. Tussendoortje. Doyle schrijft flinke boeken. Deze stond al een paar jaar in de kast te wachten. Een van de eerste dingen die me opviel toen ik begon waren de pennenstreken op de titelpagina. Dit zal toch niet gesigneerd zijn? Even googelen, zijn handtekening lijkt behoorlijk op wat ik in mijn boek zie staan. Juich.

Daarna een boekje vol columns, van mei 2011 tot september 2012. Ik gok dat ze ergens in een Ierse krant of blad hebben gestaan. Bargesprekken, de titel zegt het al. Twee heren aan de bar, allebei een pint, een typisch gesprek. Afgeluisterd of verzonnen, actueel of tijdloos, Engels of Iers Engels.

En dan is het een leuk tussendoortje, paar columns per dag, na een paar weken is het uit. Blijft het hangen? Nauwelijks. Is het de moeite waard: zeker.

Citaat: “An’ the headline – this was one o’ the headlines, Italian parliament under pressure to take out Berlusconi. Take out was wha’ he said, the news cunt. An’ he didn’t mean bringin’ him ou’ for a nosebag an’ a few drinks in the lounge.” (p.35)

Nummer:            21-016

Titel:                   Two pints

Auteur:               Roddy Doyle

Taal:                   Engels (IRL)

Jaar:                   2012

# Pagina’s:          90 (2874)

Categorie:           Fictie

ISBN:                 978-0-224-09781-9

Meer Doyle:

Bullfighting

Oh, play that thing

A star called Henry

Mad Weekend

The Snapper

Themaweek 114: Engelstalige boeken