Tags

, , ,

vonden bijna 21 jaar geleden plaats in Sydney. Niet alleen voor Nederland, omdat ‘we’ de meeste medailles ophaalden, maar vooral omdat de hele stad, en de rest van het land, de Spelen tot een feest maakten. Prachtige sport, gastvrije mensen, enthousiaste supporters, geen rellen of onvrede, precies zoals je Olympische Spelen voorstelt.

Ondergetekende was onderdeel van die Spelen. Ik werkte er als vrijwilliger in het Olympisch park, zag er vele sporten. Als kind al droomde ik om er deel van uit te maken, als sporter is het me niet gelukt, maar in Sydney kwam de droom uit. De Olympische vlam bij mij in de straat, de openingsceremonie van dichtbij, marathons en wielrenners door de straten vlak bij mij, prachtige prestaties van Nederlandse hockeyers, volleyballers en honkballers, ik heb het allemaal meegemaakt.

Jaren later kwam mijn dagboek uit. Het is niet meer op papier te krijgen. Gelukkig nog wel als E-book. En speciaal voor de Olympische Spelen die morgen starten, is de prijs nu 40% verlaagd. Schaf het aan bij Kobo voor de prijs van minder dan een cocktail op een terras!