Tags

, , , , ,

Nando Boers sluit elk nummer, deze keer schrijft hij een extra verhaal, het openings- tevens titelverhaal. Want het leven en de topsportcarrieres van zowel Fabio Jakobsen als Dylan Groenewegen veranderde behoorlijk na de beruchte etappe in de Ronde van Polen vorig jaar. Beschouwend, niet oordelend, integer verhaal.

Het verhaal van de wielerploeg Israel start up nation is boeiend. Sport verbroedert, mocht er een streek zijn waar dat van nut kan zijn, dan is dat het midden oosten. Benieuwd hoe het project gaat verlopen de komende jaren, het aantrekken van Froome lijkt op dit moment weinig succes te hebben. Het verhaal van Eelco Hiltermann meer.

Bert Wagendorp zocht even op het web en kon met de juiste stats een mooi verhaal schrijven. En kwam er achter dat Carlos Vergara even een unieke renner was. Waarom?

Wiep Idzenga vervolgt zijn serie met het verhaal van Marianne Vos en een bijna volle bingokaart. Alleen die Olympische wegwedstrijd had nog geen vinkje. Tot 2012.

Het tragische verhaal over Kelly Catlin kan natuurlijk het best verteld worden door Erik Brouwer. Zijn verhalen over renners waar ik voorheen niets van wist, maar wel stuk voor stuk geboeid las, verdienen zo langzamerhand wel een eigen bundeling.

Ook het verhaal over de enige koers ooit op een eiland in Nederland was geweldig. Slechts een enkele editie op Schier, misschien wel juist daarom zo interessant.

Al met al weer een prachtige editie, ik blijf blij dat ik als abonnee de verhalen elk kwartaal thuisbezorgd krijg en ze als eerste kan lezen. Nog vele jaren hoop ik.

Citaat: “Adams en Baron benadrukken dat zij niets dan vredelievende motieven hebben. Ze gaan nog een flinke stap verder: hun wielerploeg zal het diepgewortelde conflict in het Midden-Oosten tot een einde brengen.” (p.48)

Nummer:            21-007

Titel:                   De Muur 71

Ondertitel:          De sprinters die zij waren

Auteur:               Diversen (Nando Boers, Frank Heinen, Eelco Hiltermann, Bert Wagendorp, Willie Verhegge, Wiep Idzenga, Erik Brouwer, Jurre van den Berg, Joost-Jan Kool)

Taal:                   Nederlands

Jaar:                   2021

# Pagina’s:          144 (1487)

Categorie:           Wielrennen

ISBN:                 978-94-6231-051-3