Tags

, , , , ,

Brian Thacker – Planes, Trains & Elephants

Al vele jaren citeer ik uit een van zijn vorige boeken. Op FB volg ik hem, hij is een van de leukste reisschrijvers van de laatste jaren. Volgens mij ongeveer mijn generatie. Hij woont in Melbourne, dit is het derde boek dat ik van hem las.

En ook al heb ik me best vermaakt, is dit helaas het minste van de drie die ik gelezen heb. Ik vermoed een marketingmedewerker van de uitgeverij. Het boek heeft een ‘haakje’, de verschillende manieren van transport die een heel boek vormen. Een roeiboot, liften, een brommer, wandelend, per vliegtuig, huurauto en taxi. Het is een behoorlijk lange lijst, maar het wordt daardoor soms ook een ietwat ‘gezochte’ lijst. Uit de vorige twee boeken weet ik dat Thacker humor heeft, leuk kan vertellen, nu staan er een paar hoofdstukken tussen die in een andere bundeling buiten de boot (no pun intended) zouden zijn gevallen.

Wat niet wil zeggen dat er geen goede verhalen staan in dit boek, maar alleen dat het een beter boek had kunnen zijn. Wie veel reist, en in die categorie durf ik mezelf ook wel te scharen, heeft waarschijnlijk meerdere verhalen die bekend voorkomen, die niet perse boekwaardig zijn.

Maar goed, ook dit boek is uiteindelijk best de moeite waard. Ben ongeveer op de helft van zijn oeuvre, moet maar eens kijken hoe ik de volgende aanschaf, in Nederland ben ik ze nog niet tegengekomen.

 

Citaat: “By the way, the word ‘posh’ comes from the early Atlantic crossings of the early 1900’s, the most expensive cabins on the ship were the POSH cabins. Because ships had no airconditioning, these cabins would be on the side of the ship away from the warm sun. On the return journey, you would move to a cabin on the other side. They were the Port Out, Starboard Home (POSH for short) cabins.” (p.111)

 

Nummer:            21-006
Titel:                   Planes, trains & elephants
Auteur:               Brian Thacker
Taal:                   Engels
Jaar:                   2002
# Pagina’s:          268 (1343)
Categorie:           Reizen
ISBN:                 1-86508-884-6

 

Meer:

Brian Thacker
Thacker, Brian – The naked man festival
Thacker, Brian – Rule No.5 No sex on the bus