Tags

, ,

Nummer  14
Artiest  John Lennon
Titel  Imagine
Jaar  1971
Wikipedia  Imagine
Website  John Lennon
Tekst  AZ Lyrics

Het schooljochie dat ik nog was, had net zijn nieuwste soloplaat gehoord. Ik kende zijn bandje uit de jaren zestig wel, maar solo was nog niet doorgedrongen. En ik weet nog dat op de radio werd verteld dat hij vermoord was in New York. Hoezo Starting over? Het was over.

De jaren daarna werd ik alsnog een echte fan. Ik heb zelfs de CD gekocht die in een papieren zak verkocht moest worden, waar hij met Yoko Ono naakt op de hoes stond. Die foto was niet zo erg, de zang van zijn vrouw was dat wel.

Een half plankje boeken staan in de kast. In het Nederlands, Spaans, Duits en vooral Engels. De belangrijkste heb ik gelezen. Ik liep half Havana door op zoek naar zijn standbeeld, want zelfs op Cuba is hij een dromer, maar niet de enige.

Hij werd vermoord door een idioot. Niet om zijn ideeen, die de FBI best gevaarlijk vonden, maar omdat de moordenaar indruk wilde maken op een actrice. Ik ben al flink ouder dan hij ooit is geworden, maar de impact die hij heeft gehad in zijn veel te korte leven, halen weinigen. Zonder twijfel mijn favoriete Beatle. Zonder twijfel een van mijn helden, een woord dat ik niet zo snel gebruik. En zijn beste soloplaat is genoemd naar het beroemdste nummer. Dat nummer dat iedereen kent, waar je niet omheen kunt. Ik ook niet dus.

Gerbie’s top 212: Uitleg en regels. De volledige lijst tot nu toe: Top 212, te beluisteren via Spotify, Deezer en YouTube.