Tags

, ,

Een paar daagjes geleden maakte Frank de Boer zijn selectie bekend. Vanzelfsprekend zou ik andere keuzes maken (net als de clichématige zeventien miljoen bondscoaches). Voorspellend heb ik al een serie geschreven over de Oranjeselectie, mijn mening heb ik nog niet gegeven. Bij deze.

Drie keeper is niet zo moeilijk. Mijn keuze voor Vermeer is misschien opmerkelijk. Al voor het WK in Brazilië zag ik een rol als penaltykiller voor hem, Krul kreeg toen die kans. Vermeer is een betere meevoetballer dan Krul, op de lijn net zo goed, simpele keuze dus.

Zeven verdedigers is genoeg. Je wisselt een verdediger pas als hij geblesseerd is of echt faalt. Daarvoor heb je dan keuze genoeg. In een noodsituatie kan een middenvelder achterin opgesteld worden.

Zeven middenvelders, omdat we daar het minst sterk zijn. De Roon doet het in Oranje niet goed genoeg, jammer voor hem. Ik kies door voor Riedewald (ook inzetbaar als back) die het in de PL goed deed dit seizoen en Schouten die in de Serie A een geweldig seizoen draaide.

Negen aanvallers. Veel, maar daar wissel je het meest. Een actie is noodzakelijk, tenzij je breekijzer bent. Mijn keuze voor die rol zijn Brobbey en Weghorst. De 26e speler gaat voor spek en bonen mee, ervaring opdoen, meetrainen en over twee jaar met ervaring op weg naar een basisplaats.

1 Stekelenburg
2 Cillessen
3 Vermeer
4 De Ligt
5 De Vrij
6 Blind
7 Timber
8 Wijndal
9 Veltman
10 Ake
11 De Jong
12 Wijnaldum
13 Gravenberch
14 Klaassen
15 Van de Beek
16 Riedewald
17 Schouten
18 Memphis
19 Malen
20 El Ghazi
21 Gakpo
22 Brobbey
23 Weghorst
24 Lang
25 Stengs
26 Unuvar

Discussie is natuurlijk altijd mogelijk. Bij deze: De discussie is geopend.