Tags

, , , , ,

Sander de Kramer – Botsauto door Rotterdam

De schrijver is een sympathieke Rotterdammert met een sterk lokaal accent. Hij was lang actief bij de daklozenkrant, deed ontwikkelingswerk in Afrika en werd daar zo populair dat hij een lokale chief werd. Chief Ouwe Dibbes. Vriend van Hugo Borst, voetbalde ook mee in diens zaalvoetbalteam. Maakte ook leuke televisieprogramma’s. Humorvol, hart op de goede plek.

Dit boek stond al een tijdje op de plank te wachten, in de kerstvakantie maakte ik eindelijk tijd. En ik schrok. Het viel me tegen. Niet een beetje, maar erg. De Kramer schrijft over zijn stad, doet leuke observaties, maar elke, zonder uitzondering, column heeft tig flauwe woordgrappen. Niet een beetje flauw, erg flauw. Zo jammer, de lol van het lezen ging er compleet af. Ik heb het boek uitgelezen omdat ik De Kramer sympathiek vond (en vind), maar dit boek doet hem geen recht.

Citaat: “Toen de burgemeester vervolgens schuimbekken in de telefoon klom om de parkeermeterfabrikant toe te schreeuwen, dat er een bende boze burgers in zijn tuin stond omdat zijn stad een letterlijke invulling had gegeven aan de kreet ‘dat klopt voor geen meter’, werd het opeens ijzig stil aan de andere kant van de lijn.” (p.37)

Nummer: 21-002
Titel: Botsauto door Rotterdam
Auteur: Sander de Kramer
Taal: Nederlands
Jaar: 2009
# Pagina’s: 199 (394)
Categorie: Columns
ISBN: 978-90-8510-681-4

Meer:
Hebban
Wikipedia
Sander de Kramer