Tags

, ,

Nummer  16
Artiest  John Hiatt
Titel  Have a little faith in me
Jaar  1987
Wikipedia  Have a little faith in me
Website  John Hiatt
Tekst  AZ Lyrics

Had ik deze lijst een decennium of twee eerder gemaakt, dan denk ik dat dit nummer op het podium had gestaan. Nog steeds is het een klassieker, een prachtig nummer, zo’n lied waarvan je weet dat het geschreven is vanuit het hart, niet met het doel een hit te schrijven. Helaas iets te vaak gecoverd en niet alleen door de juiste artiesten.

Het bracht mij wel bij Bring the family, een schitterend album. Live zag ik hem meerdere keren. Op festivals, in Enschede, in Groningen. Ik verzamelde zijn back catalogue, kocht nieuwe albums automatisch.

De angry young man, die een beschouwende oude man werd, was en is een geweldig songschrijver, door vele artiesten gecoverd. Zonder twijfel kun je een album maken met prachtige Hiatt covers door vele grote namen. Op de een of andere manier is hij zelf, buiten Nederland, nooit echt doorgebroken.

Als je het verhaal leest over Hiatt en zijn vrouw ten tijde van opnemen, dan kan het niet anders en je zit met tranen in je ogen te luisteren naar Have a Little Faith in me.

Gerbie’s top 212: Uitleg en regels. De volledige lijst tot nu toe: Top 212, te beluisteren via Spotify, Deezer en YouTube.