Tags

, , ,

Nummer  17
Artiest  Fratsen
Titel  In ons dorp
Jaar  1990
Wikipedia  Fratsen
Website  Fratsen
Tekst  Fratsen

Goede muziek kwam van ver. Uit Engeland, of zelfs helemaal uit Amerika. Maar in Diepenheim dachten ze daar anders over. Zanger, tevens cabaretier Andre Manuel (zie ook #58) en zijn bandje Fratsen maakten in de jaren negentig een aantal geweldig platen.

Afgezien van een demo, was de debuutplaat Muts een overweldigend begin van een prachtig oeuvre. En na een onderbreking van anderhalf decennium spelen de heren weer zo nu en dan samen, maakten ze al weer twee nieuwe albums in de laatste jaren en zijn ze nog steeds erg populair, vooral in Oost Nederland.

Tussen de vele prachtige nummers waaruit ik moest kiezen, is In ons dorp toch de topper. Herkenbaar voor velen. Natuurlijk ken ik Diepenheim redelijk goed, snap ik hoe het nummer tot stand is gekomen, maar tegelijkertijd denk ik dat iedereen in Nederland, op een paar Rotterdammers en Amsterdammers na, het gevoel van dit lied moet herkennen. Vreemd dat het geen hit is geworden.

Gerbie’s top 212: Uitleg en regels. De volledige lijst tot nu toe: Top 212, te beluisteren via Spotify, Deezer en YouTube.