Tags

, ,

Na de allerlaatste boekblog van gisteren, eindelijk de eindconclusie. Alle boeken van 2020.

Dit jaar begon ik zonder thema, maar toen ik tijdens de eerste Lockdown veel bleek te lezen, realiseerde ik me dat dit een kans was om eens 100 boeken te lezen in een jaar, iets wat me sinds 2001 niet is gelukt. En toen alleen maar omdat ik aan het backpacken was, veel reistijd, veel wachtruimtes. Al tijdens de zomer had ik door dat ik het makkelijk ging redden. Pakte ik eerst een flinke stapel dunne boekjes om weer een titel erbij te hebben, na de zomervakantie bleek dit niet perse meer nodig.

Ik las meer, maar net zo veel E-boeken als vorig jaar, 8 titels. Wel ontdekte ik het luisterboek, vooral dankzij de LockdownApp van de bibliotheek. 12 titels dus al wandelend en fietsend tijdens de beide Lockdowns. Volgens Goodreads las ik 23.427 bladzijden. Zelf kwam ik tot 25.493. Ook flink boven mijn target van 15K dus. Het verschil tussen Goodreads en mijn eigen telling zit waarschijnlijk in verschillende edities (paperback/hardback) en vooral vertalingen die verschillende aantallen bladzijden hebben.

Het doel was dus na een tijdje 100 en ik las er uiteindelijk 132. Dubbel vergeleken met afgelopen jaren, iets minder dikke boeken, wel veel meer boekblogs, vandaar pas in mei de eindconclusie.

Voor 2021 heb ik een nieuw thema. Ik wil meer Engelse boeken lezen. Wel wat minder dan afgelopen jaar. Want een boek per drie dagen is toch best veel, zeker ook met mijn zelf opgelegde eis van een blogje per boek.