Tags

, , , , , ,

Peggy Blair – Schaduwzijde

Afgeschreven biebboek in mijn minibieb. Een thriller, het populairste genre om achter te laten in andermans voortuin. Meestal doe ik niet meer dan registreren en terugzetten. Deze keer besloot ik een uitzondering te maken. Het verhaal speelt zich af in een van mijn favoriete steden: Havana.

Een Canadese politieman wordt verdacht van een moord. En niet zomaar een moord, een Cubaans jochie wordt gevonden, de sfeer van pedofilie hangt om de misdaad. Binnen een dag heeft de Cubaanse politie de verdachte gepakt, in diens hotelkamer ligt belastend materiaal.

Het zou een erg kort boek zijn, als het daarbij bleef. Gelukkig is er een rechercheur die het allemaal wel erg toevallig vindt, die op onderzoek gaat. Vanuit Canada vliegt er een advocaat over naar het eiland. Samen gaan zij op zoek naar andere getuigen, andere verhalen, beter bewijsmateriaal. Natuurlijk vinden zij iets en in een paar dagen ziet de zaak er heel anders uit.

Meer dan een tussendoortje is het boek niet. Het enige ‘leuke’ is dat ik twee keer een paar dagen door Havana heb mogen zwerven, dat ik een goed beeld heb bij meerdere scenes, bij vele plekken. Dat had ook met een ander verhaal gekund overigens.

Citaat: “Hij maakte zich zorgen. Als zijn intuïtie hem niet bedroog, bevond Mike Ellis’ medeplichtige zich nog op vrije voeten, wat betekende dat alle kinderen in Havana, die van hemzelf inbegrepen, gevaar liepen. Hij vroeg zich af hoe ver Sanchez was met het uitzoeken van het gebruik van huurauto’s en taxi’s en nam zich voor dat de volgende morgen met hem te bespreken.” (p.126)

Nummer: 20-123
Titel: Schaduwzijde (The Beggar’s Opera)
Auteur: Peggy Blair
Taal: Nederlands (Engels)
Jaar: 2012
# Pagina’s: 334 (23827)
Categorie: Whondunit
ISBN: 918-90-00-30023-5

Meer:
Hebban
Goodreads
Kittling books
Wikipedia

Themaweek 108: Boeken