Tags

, , , ,

U bent met velen, als we de peilingen mogen geloven wint de VVD met een straatlengte. Dus heeft u vast vele goede argumenten om op Mark Rutte te stemmen. Niet zoals alle mensen in dit filmpje, die geen enkel inhoudelijk argument produceren, of zou de VVD dat bewust hebben gedaan?

Maar er zijn vele goede redenen om VVD te stemmen. Gisteravond nog, tijdens weer een debat met Wilders, vloog de VVD aan de rechterkant langs de PVV. in Groningen zijn ze ook zo blij met zijn open en eerlijke manier waarop hij omging met de feiten over de gaswinning in die provincie. En dat de kinderopvangaffaire tijdens zijn tijd aan de macht aan het licht kwam is toeval, zelf zou hij nooit racistisch profileren.

Gelukkig is zijn partij integer en staat hij achter zijn ministers. Okay, bijna alle. Toch knap dat teflon-Rutte zo goed overeind blijft, terwijl velen om hem heen vallen. En dat de zorg onderbemensd was toen de coronacrisis begon, lag aan het imago van de zorg.

En die Covid-19 viel toch best mee. Het was meteen duidelijk dat we mondkapjes moesten dragen. We konden al vrij snel iedereen testen. En qua vaccineren hielden we toch al snel Bulgarije achter ons.

En ja, je kunt het nu eenmaal niet iedereen naar de zin maken. Als hij wordt weggezet als iemand die zakkenvullers en graaiers helpt. Of als ze in het buitenland het niet zo goed begrijpen. Of wanneer ze bij nieuwsuur zijn verbroken beloftes bijna niet op 1 scherm kunnen passen. Of wanneer hij een goede poging doet om Unilever in Nederland te houden. Dat ze elders niet begrijpen dat een goede deal sluiten wat anders is dan een belastingparadijs zijn. En dat het soms slim is om een boek te lezen, daar hoeft men zich toch niet geschoffeerd te voelen?

Soms proberen ze te analyseren wat weemoed doet met de samenleving. Soms is er een andere partij nodig om de milieuplannen door te rekenen. En is niet iedereen overtuigd dat Nederland de afgelopen tien jaar is verbeterd. Of men vindt de belastingdruk te laag en denkt dat een derde van de Nederlandse huishoudens geen tegenslag kan lijden.

U weet het toch allemaal al. U hoeft niet al die linkjes aan te klikken. U stemt op een winnaar. Laat de rest maar lullen. Een geweten is voor linkse mensen. Overmorgen begint de puzzel voor Rutte-IV. Lekker puh.

Themaweek 107: Verkiezingen 2021