Tags

,

Tot mijn grote verbazing zag ik al meerdere titels van Smeets voorbij komen bij de nominaties afgelopen week, maar niet het verzamelde werk. Met afstand zijn dikste boek, niet eens door hem zelf samengesteld maar door Jacob Bergsma (weer ben ik jaloers, ik had ook wel een jaartje onbetaald verlof willen nemen om de harde schijf van de computer en een verhuisdoosje of zes door te spitten), gebundeld in Verhaal halen.

Dit is denk het enige boek van Smeets dat ik niet in 1 ruk uitlas. En dat is positief, aangezien ik zo nog langer kon genieten van deze veelzijdige schrijver. Want ook al dacht ik na meer dan 50 boeken en meer dan drie decennia stukjes verzamelen in mappen (zowel fysiek als digitaal) dat ik bijna alles wel gelezen had, eenmaal onderweg kwam ik nog zoveel moois tegen dat ik nooit had gelezen, ik was weer onder de indruk.

Mooi dat ik deze gesigneerd in de kast heb staan, misschien over een jaar of vijftien nog een keer een aangepaste update. Zal ik dan ook zonder twijfel weer aanschaffen.

Gerbie’s blogje

Themaweek 105: De 100 beste sportboeken ooit