Tags

, ,

Nummer  19
Artiest  Elbow
Titel  One day like this
Jaar  2008
Wikipedia  One day like this
Website  Elbow
Tekst  AZ Lyrics

Het nieuwste nummer in de top van deze lijst. Natuurlijk ben ik een kind van de vorige eeuw, deze eeuw ben ik slechter op de hoogte, ken ik minder nieuwe bands, mis ik ongetwijfeld veel mooie muziek.

Dus toen ze op Pinkpop 2011 stonden en ik daar onverwacht naar toe kon, was ik benieuwd. Niet in de massa, maar van achter op het veld, het was grasligweer, mijn gezelschap vond het zeikmuziek, genoot ik van een Britse band die door vele anderen blijkbaar al veel eerder ontdekt was.

Na die editie ging ik natuurlijk op zoek naar Elbow. Een aantal CD’s (streamen was toen nog nauwelijks gebruikelijk), maar vooral het optreden met het BBC Orchestra was onovertroffen. Als je via YouTube ook grijs kan draaien, dan was dit filmpje ondertussen niet meer zichtbaar geweest. Het hele concert met het klassieke orkest er bij was geweldig.

Een jaar later mochten ze bij de Olympische Spelen hun hymne laten horen tijdens de Closing Ceremony. Het nummer werd opnieuw een hit. Maar vooral tijdens festivals en concerten werd het hun vaste afsluiter. Hun kenmerkende themasong. Het einde waar iedereen nog even mee kan zingen. De titel was een aantekening van zanger Garvey in zijn dagboek. Zijn gevoel was goed, deze zin is de muziekgeschiedenis in gegaan. “One day like this a year would see me right”.

Gerbie’s top 212: Uitleg en regels. De volledige lijst tot nu toe: Top 212, te beluisteren via Spotify, Deezer en YouTube.