Tags

,

In de kerstvakantie ontdekte ik ineens dat ik iets gemist had. In het voorjaar was namelijk mijn favoriete hitlijst teruggekeerd. En daar had ik al meer dan een half jaar niets van meegekregen. Vreemd, maar dat kan blijkbaar. De Verrukkelijke Vijftien is de reden dat mijn eigen Top 212 op dinsdag op deze blog verschijnt. De enige lijst waarvan ik trots met een (gewonnen) T-Shirt rondliep tot deze een decennium later verwassen en vormloos achterbleef tijdens een backpackreis.

Leo Blokhuis en Rob Stenders presenteren de lijst, op Radio 2 dit keer. Dus na Lotje IJzermans nog meer goede muziek via Radio 2. En gelukkig ook te beluisteren via Podcast. Ik ben dus maar gewoon vooraan begonnen. Ik zat de laatste jaren ver van nieuwe muziek, was niet meer echt op de hoogte, maar al na een paar nummers voelde ik wat ik in de jaren tachtig op dinsdagmiddag ook had, het gevoel dat mijn smaak wordt beïnvloed. Dat een onbekende band de moeite waard is, omdat die in deze lijst verscheen. Zo ontdekte ik destijds vele nieuwe bands, zo zal ik er de komende tijd ongetwijfeld weer wat ontdekken.

Grappig idee, blind vertrouwen in een hitlijst, meer dan in Spotify aanbevelingslijstjes, meer dan social media, meer dan aanbevelingen van vrienden en bekenden. Zeker niet alles vind ik mooi, maar ik luister anders, ik ontdek meer nieuws, ik neem eerder iets aan door de podcast.

Elke week een nieuwe lijst en nog ruim een half jaar om in te lopen. Als u mij met oordoppen ziet binnenkort, dan weet u wat ik luister.