Tags

, , , ,

Oliver Markus Malloy – Bad choices make good stories

Geen idee of het autobiografisch is of compleet verzonnen. Weet ook niet meer waarom ik het boek in Kindle terugvond, al zal de voorkant daar vast mee te maken hebben. Al dacht ik dat de foto mooier is dan het bijbehorende verhaal. Ik had het mis. Het verhaal is grappig, afwisselend en beter dan je zou vermoeden.

Vele maanden heb ik er over gedaan om het boek uit te lezen, een paar schermpjes tegelijk, als het even lukte een hoofdstuk. Vele andere boeken las ik tussendoor. Maar het was vermakelijk genoeg om door te gaan, om het niet van mijn telefoon te gooien.

Een Duitse hacker wordt online verliefd op een Amerikaanse (achteraf bleek getrouwde) jongedame. Hij vertrekt naar de VS en begint daar een nieuw leven. De relatie was natuurlijk gedoemd te mislukken, zoals meerdere opeenvolgende vriendinnen daarna ook allemaal een verhaal meedroegen. De titel van het boek is dan ook meer dan toepasselijk. En eigenlijk is het meteen de samenvatting. Leuke anekdotes, maar daarmee nog geen compleet verhaal.

Hacken, bladen uitgeven, websites bouwen, vrouwen aan de drugs, slecht betaalde baantjes, veel geld verdienen en er ook weer doorjagen, slechte seks, verhuizen en weer verhuizen, de vreemde verhalen volgen elkaar in hoog tempo op.

Daarmee is mijn manier van lezen eigenlijk, onbewust, de beste manier om het boek te lezen. Niet achter elkaar, maar elke keer een stukje. Even kijkend op het web, zie ik dat hij vele boeken geschreven heeft ondertussen, waaronder twee boeken als opvolger van deze titel. De neiging om die boeken nu op te zoeken heb ik dan weer niet. Het was genoeg zo.

Citaat: “For centuries, religion has been used by the rich people in power, to tell the poor, that it was God’s will that they were poor: ‘God made me your king. Don’t question my authority. It comes directly from God. If you don’t obey me, God is gonna be really pissed at you.’” (167/250)

Nummer: 20-074
Titel: Bad choices make good stories
Ondertitel: Going to New York
Auteur: Oliver Markus Malloy
Taal: Engels
Jaar: 2017
# Pagina’s: 275 (14274)
Categorie: Fictie
ISBN: 978-1-9472-5800-6

Meer:
Amazon
Malloy rocks
Goodreads