Tags

, , , , , ,

Hans Dorrestijn & Fetze Pijlman – Het anti-hondenboek

Het anti-hondenlied kende ik al, heb het uit volle borst meegezongen in het theater. En dan kom je in de kringloop een oud boekje tegen voor weinig, in de reguliere handel niet meer verkrijgbaar, een collectors item dus, al kon je dat aan de prijs weer niet zien.

Het lied staat er niet eens in, verder is het een bonte verzameling columns, korte verhalen, theaterstukken en liedteksten, met als gemene deler de weinig liefdevolle verhouding met het favoriete huisdier van velen.

Het zijn vooral de bezitters die het er slecht vanaf brengen in dit boekje, waarvan volgens mij meerdere nieuwere, geüpdatete versies verschenen. Mijn versie is dan oud, dus uniek, maar verre van compleet. Wel sta ik volledig achter de teksten, feest der herkenning, ik ben overduidelijk geen liefhebber.

Citaat: “De hond heeft een ongunstige invloed op de literatuur. De meeste dichters zijn bang voor hem. Persoonlijk ken ik de dichter T. van Deel die met zijn reusachtige gestalte opzien baart waar hij verschijnt. Een eigenaardigheid die de meeste lezers niet van hem kennen, is zijn meer dan normale angst voor honden.” (p.31)

Nummer: 20-060
Titel: Het anti-hondenboek
Auteur: Hans Dorrestijn & Fetze Pijlman
Taal: Nederlands
Jaar: 1976
# Pagina’s: 53 (11856)
Categorie: Fictie
ISBN: 90-6213-028-3

Meer Honden:
Hans Dorrestijn (eigen site)
Hebban
Scholieren
Visdief

Meer Dorrestijn op gerbie.nl
Drie keer YouTube
Alle verhalen
Ik ben een oude cowboy

Themaweek 100: Nog meer boeken