Tags

, , , , , ,

Joep van Deudekom – Het perfecte reisverhaal

Natuurlijk lees je dit boek tijdens je vakantie. En het titelverhaal zegt veel, wat is er mooier dan een prachtig verhaal bij het koffieapparaat op de eerste maandag na je vakantie. Joep schreef het, het is de afsluiter van deze bundeling.

Net als het openingsverhaal van dit boek, kende ik het al. Geen idee wanneer in welk programma hij het verteld heeft, maar ik heb het hem horen vertellen.

Tussen deze twee prachtige verhalen door, meerdere kortere en langere reisverhalen, per werelddeel gerangschikt. Soms leuk, soms doorsnee. En dat laatste verwacht je niet. Je hoopt toch dat eigenlijk elk verhaal iets unieks heeft, iets waardoor het de bundeling heeft gehaald. Dat er op de harde schijf tientallen verhalen klaar stonden, maar dat alleen deze twee dozijn goed genoeg waren om op papier te drukken.

Maar omdat het vakantie is, is het ook niet erg dat niet alles briljant is. Om me heen leest men Riley of Vermeer. Prima voor hen, maar dan zijn zelfs de zwakkere verhalen in deze bundeling hoogstaand.

Citaat: “Maar dan arriveert mijn reisgenote. Als zij het hoort, wordt ze zo boos dat zij werkelijk iedereen kort en vooral klein schreeuwt en geen geslachtsdeel onbenoemd laat. Het heeft merkwaardigerwijs gelijk effect. Waarschijnlijk is het voor deze man zo denigrerend om in gezelschap van zijn slavenpersoneel door een vrouw de les gelezen te krijgen dat hij het geld pakt en het ons toewerpt.” (p.50)

Nummer: 20-085
Titel: Het perfecte reisverhaal
Auteur: Joep van Deudekom
Taal: Nederlands
Jaar: 2007
# Pagina’s: 190 (16675)
Categorie: Reizen
ISBN: 978-90-6005-679-0

Meer:
Goodreads
Wikipedia
Joep van Deudekom

Themaweek 94: Vakantieboeken