Tags

, , , , ,

Was ik maar nooit de deur uit gegaan!

Een regenboogpocket in samenwerking met Lonely Planet. Tenminste dat idee had ik, maar waar ik ook kijk, de naam van de gidsenproducent zie ik nergens staan. Maar goed, reisverhalen dus, ideale vakantieliteratuur.

Een reisverhaal is eigenlijk pas leuk wanneer er iets misgaat, lijkt het motto van deze bundeling te zijn. Niet eens de eerste bundeling, maar de vierde al. De eerste drie zijn dus langs me heen gegaan. Als ik goed heb geteld, zijn het 44 verhalen. Daar zitten een aantal pareltjes tussen, maar onvermijdelijk ook een aantal minder boeiende verhalen. 40 auteurs, een aantal mag twee verhalen aanleveren. Hoe de selectie is gegaan, waarom juist deze schrijvers, geen idee.

Het openingsverhaal over een Amerikaan die dacht even het Oktoberfest van München mee te vieren is al meteen goed, waardoor je snel verder wil lezen. Al snel vloog ik er doorheen, na een paar dagen vakantie had ik het al uit.

Leuke verzameling, aanrader, misschien maar eens op zoek naar de eerste, nog missende, delen.

Citaat: “De agent begreep dat de woordenwisseling zonder resultaat bleef en koos voor een visuele aanpak. Hij opende zijn uniformjasje, haalde een patroonhouder tevoorschijn en stopte die in ons handschoenenvakje. Godzijdank bezat mijn vrouw de helderheid van geest om de patronen uit het raampje te gooien, vlak voor zijn voeten. Hij ontstak in razernij, beval me uit te stappen en overwoog zijn volgende stap.” (p.189)

Nummer: 20-083
Titel: Was ik maar nooit de deur uit gegaan! (I should have just stayed home)
Auteur: Diversen
Taal: Nederlands (Engels)
Jaar: 2003
# Pagina’s: 268 (16125)
Categorie: Reizen
ISBN: 978-90-417-0565-5

Meer:
Reisboeken
Aanbevolen

Themaweek 94: Vakantieboeken