Tags

, , , , , , ,

Dimitri Verhulst – Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten

Zonder enige twijfel kocht ik dit boek van Verhulst. Heb ondertussen zoveel leuke boeken van hem gelezen, dat ik niet langer hoef te kijken of ik een nieuwe titel aanschaf. Wat ik niet wist, waar het boek over ging. Pas toen ik anderhalve bladzijde bezig was, begreep ik dat het om een wielrenner ging, de combinatie met een Senegalese hoer werd vrij snel duidelijk. Dat verhaal kent elke wielerliefhebber. Want dat VDB, zoals Frank Vandenbroucke in België werd genoemd in een goedkoop hotelletje in Afrika was overleden, is algemeen bekend.

Zijn naam valt niet, het gaat om Jens de Gendt in dit boek. Hij speelt eigenlijk ook maar een bijrol, aangezien het hele verhaal juist wordt verteld vanuit de Senegalese Seynabou. En zij vertelt mooi. Erg mooi. Dit boek moet in een ruk (no pun intended) worden uitgelezen, neerleggen is niet mogelijk.

Erg mooi beschrijft ze de halve dag die ze samen doorbracht met de Vlaamse renner. De laatste uren van de renner, al had ze daar natuurlijk nog geen idee van toen ze hem tegenkwam. Het moment dat hij even via zijn eigen hotel gaat, blijkt het belangrijkste ijkpunt van haar monoloog. Ze herkende hem niet weer, zonder woorden suggereerde ze dat er toch een of ander chemisch middel aan te pas is gekomen.

Goed ingelezen, beter ingeleefd door Verhulst, prachtig verhaal.

Citaat: “Ik had sigaretten en aangename gedachten waarmee ik mij het wachten veraangenamen kon. Gezegd zoals het is, ik ben niet verwend met momenten waarin ik het gevoel had door dik en dun verdedigd door een man. Dat die vijf minuutjes van Jens een kwartier, twintig minuten werden kon mij al bij al dan ook maar weinig uit mijn levenslustige luim brengen.” (p.54)

Nummer: 20-065
Titel: Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten
Auteur: Dimitri Verhulst
Taal: Nederlands
Jaar: 2012
# Pagina’s: 93 (12571)
Categorie: Fictie
ISBN: 978-90-254-3801-2

Meer monoloog:
Dimitri Verhulst
Wikipedia
Tzum
8weekly

Meer Verhulst op gerbie.nl:
Spoo pee doo
De laatkomer
De laatste liefde van mijn moeder
Essay over het toegewijde bestaan als supporter van voetbalclub standard de liege
Mevrouw Verona daalt de heuvel af
Godverdomse dagen op een godverdomse bol
De helaasheid der dingen
Problemski Hotel
De intrede van Christus in Brussel
De verveling van de keeper
Kaddisj voor een kut

Themaweek 88: Fietsboeken