Tags

, , , , , , , ,

Half 3 – Nummer 12

Het openingsverhaal is meteen het hoogtepunt. Een mooi voorbeeld van een ‘what if’, waarin verteld wordt hoe Nederland zijn enige wereldtitel behaalde. Roberto Pennino schreef het. En slim, het verhaal is pas halverwege. Een betere aanbeveling om nummer 13 zo snel mogelijk te lezen heb ik nog niet gevonden.

Harry Walstra schrijft over Rinus Israël. Of hij ten tijde (deze titel verscheen begin 2014, dit verhaal moet dus ergens in 2013 geschreven zijn) al een biografie in zijn hoofd had, geen idee. De tijd heeft ons geleerd dat deze er inderdaad kwam.

De blinde terugkeek gaat over de Copa America 1987, ook Roberto Pennino moet even kijken waar hij naar zit te kijken. De beste speler van het veld, de eenoog in het land der blinden, krijgt na 26 minuten rood. Wat gebeurt er daarna?

Theo Reitsma mag zijn favoriete elftal opstellen. Drie overeenkomsten met David Endt in de vorige uitgave. En nog een: ook bij hem geen Cruijff.

Geen cijfermatige vergelijking deze keer. Jammer.

Citaat: “In de verlenging van de eerste finale had Rep zijn derde gele kaart van het toernooi ontvangen en waren Beckenbauer en Cruijff zonder pardon met rood van het veld gestuurd.” (blz. 18)

Nummer: 20-013
Titel: Half 3 – Nummer 12
Auteur: Diversen (Roberto Pennino, Harry Walstra, Ruud Doevendans, Gideon van der Staaij, Math Teeuwen)
Taal: Nederlands
Jaar: 2014
# Pagina’s: 104 (2416)
Categorie: Voetbal
ISBN: nvt

Meer Half 3:
Nummer 11
Nummer 10
Nummer 9
Nummer 8
Nummer 7
Nummer 4
Nummer 3
Nummer 2
Nummer 1

Meer Doevendans:
Tardelli
Half Drie
Spreker Doevendans

Themaweek 86: Voetbalseries