Tags

, ,

Ruim vier jaar geleden verscheen mijn verhalenbundel ‘De doodgraver van Ciutadella‘. Niet lang daarna werd ik benaderd door de stichting Stadsregge. Zij hadden bedacht dat de rivier weer dwars door Goor zou moeten lopen. En daar moest subsidie voor binnengehaald worden. Ik mocht meeschrijven met de aanvraag, we haalden een flink bedrag naar Goor.

Een van de ideeën was een wandeling langs het oorspronkelijke traject van de Regge. Of ik daar iets voor kon bedenken. Het moest in ieder geval geen saai rondje worden met borden, die zou toch niemand lezen. Iets voor de jeugd. Informatief, maar toch leuk.

Bijzondere uitdaging. Ging ik natuurlijk aan. Ik bedacht een verhaal over twee jongetjes, Woltertje in 1833, Jurriaan in 2033. Leek me iets voor een interactieve app.

Zonder me dat daadwerkelijk te vertellen, vond men het blijkbaar niet wat ze zochten. Er is nu een wandeling. Met borden…

Het verhaal staat dus op mijn harde schijf, niets te doen. Zal ook nooit gebruikt worden. Zonde. Dus deze week mijn alternatieve verhaal van de Regge als themaweek.

 

Themaweek 83: Het alternatieve verhaal van de Regge